Leesregel

GWConnect

Gwconnect is een app waarmee je als blinde of slechtziende probleemloos kunt Skypen.

Download hier Gwconnect in het nederlands

Zie voor meer info ook:
www.blindsupport.onze-thuispagina.nl/gwconnect-client.php

Victor Stream v3.0

• Victor Stream v3.0 Hier kun je, versie 3.0, de nieuwste upgrade voor de Victor Stream downloaden. Het is een zip-bestand, dus je moet het nog wel even uitpakken. Druk daarvoor op de rechter muisknop of op het contextmenu. Klik daarna op bestanden uitpakken (als je winzip) of op extract to (Winrar). Het uitgepakte bestandje kun je dan naar je sd-kaartje kopieren. De update wordt automatisch geinstallerd, zodra je het kaartje in de Victor Stream steekt.
  • Victor Stream Companion v3.0 alleen engelstalig

Copydaisy 3.0

Copydaisy is een programma'tje waarmee je daisy cd's eenvoudig kan kopiéren naar je PC. In een zipbestand vind je het installatieprogramma en de handleiding.
Download Copydaisy 3.0

Text-to-Speech

Nog een handig programmma'tje is Text-to-Speech. Hiermee kun je een tekstbestand of een wordbestand direct opslaan als een audiobestand.
Text-to-Speech

Balabolka

Met dit gratis programaatje kun je makkelijk van een tekst- of Worddocument een audio-bestand maken. Op die manier is het makkelijker om lange teskten op je mp3-speler of daisy-speler te beluisteren. Verder heeft Balabolka veel mogelijkheden om het bestand te bewerken. De uitspraak van bepaalde woorden kan bijvoorbeeld worden gecorrigeerd.
Balabolka downloaden

Webbie 3

dit is een browser om, evenals Webformator websites beter te kunnen lezen, als het met je screenreader niet helemaal lukt.
Webbie 3

TPB-Reader-1.1-english

met dit programmaatje kun je daisyboeken op je computer lezen:
TPB-Reader-1.1-english

Autosizer

Met dit tooltje kun je je programma's automatisch gemaximaliseerd laten opstarten, zodat je daar geen omkijken meer naar hebt.
Autosize v1.71

Internet Explorer 9 blocker

Met dit tooltje kun je voorkomen, dat Internet Explorer 9 per abuis geinstalleerd wordt:
Internet Explorer 9 BlockerToolkit.EXE

Steeds meer mensen vinden het leuk om te twitteren. Als je blind of slechtziend bent is de Twitterpagina tijdrovend en niet zo overzichtelijk. Daarom is er een aangepaste pagina:
www.accessibletwitter.com

Er is ook een twitterclient die het voor blinde Twitteraars makkelijker maakt:

Laatst bijgewerkt op: 03 August 2013 11:34:10

U bent bezoeker: